Frank Hermans

Frank (1967) begon op z’n 10e met gitaarles en leerde zichzelf piano spelen op een oude piano in zijn ouderlijk huis. Tijdens z’n middelbare schooltijd was hij als vrijwilliger barman en deejay in jongerencentrum Try in Oudenbosch. “Alles wat los en vast zat trad daar op en dat triggerde mijn definitieve liefde voor live muziek.”

Vanaf z’n middelbare schooltijd tot na zijn studie speelde hij in verschillende bandjes gitaar en bas. Het bracht hem op diverse podia in het land en ook op het Roskilde Festival in Denemarken. 

Tijdens zijn studie Vormgeving & Communicatie in Rotterdam vond hij een bijbaan als barman bij poppodium Rotown. Daar ontstond zijn nieuwsgierigheid naar de techniek achter de muziek. Na een cursus geluidstechniek in 1994 is hij als zelfstandige aan de slag gegaan bij verschillende verhuurbedrijven en podia zoals Calypso, Nighttown en Rotown. Van dat laatste podium is hij vanaf 2002 ruim achtien jaar hoofd techniek geweest.

Daarnaast werkte hij als technisch producent en stagemanager voor festivals en bedrijfsevenementen. 

Vanaf 1997 ging Frank het theater in. Begonnen bij het Productiehuis Rotterdam, vervolgens werkte hij onder meer met Conny Jansen Danst, John Buijsman, Growing Up In Public, Orkater, Ro Theater en Rotterdamse Schouwburg. Die laatste twee zijn nu Theater Rotterdam. Daar kreeg hij de kans om zich samen met Andi Krijgsman te verdiepen in ethernetwerken voor licht, geluid en video waarmee getourd kan worden. “Netwerktechniek biedt steeds meer mogelijkheden voor reizende en kort lopende producties. Op artistiek vlak kan er meer terwijl er op infrastructureel niveau tijdswinst en meer kwaliteit is te behalen.”