Gijsbert Stalenhoef

Gijsbert Stalenhoef (1972) liep als 16-jarige in 1988 jongerencentrum Magnifiosi in Lisse binnen. Door de tweemaandelijkse programmering van voornamelijk cabaretvoorstellingen kwam hij in contact met het theatervak. Vier jaar later reisde hij met diverse cabaret- en theatergezelschappen langs de Nederlandse en Belgische theaters. Tussendoor begon hij ook te reizen met Theater Van Santen.

In 1995 leerde Gijsbert de Osdorp Posse kennen en met hen maakte hij daarna 12 jaar lang het clubcircuit onveilig. Door contacten in het “rock & roll” circuit werkte hij met diverse Nederlandse en buitenlandse bands in heel Europa. Reizen vond plaats in het weekend dus doordeweeks ging hij in 2000 werken bij Stagepro in Etten-Leur. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met het installeren en programmeren van geluidapplicaties zoals BSS Soundweb en Mediamatrix. In 2002 stopte hij bij Stagepro en werkte weer verder met bands en theatervoorstellingen.

In 2006 verhuisde Gijsbert naar Rotterdam en werd daar aangenomen bij de Rotterdamse Schouwburg. In 2010 ontwierp hij het netwerk voor de verlichting in de hal van deze schouwburg. Sinds 2016 werkt hij als licht- en videotechnicus bij de musical “Soldaat van Oranje”. Daar is hij verantwoordelijk voor de transitie van conventioneel licht naar led-verlichting en de integratie van het licht- en videonetwerk. Het mogelijk maken van de wensen van belichters en ontwerpers is zijn grootste drijfveer.